NOVI SAD – Viši razredi osnovnih škola i ove nedelje slušaće nastavu na daljinu, dok su prema poslednjoj odluci kriznog štaba, učenici nižih razreda redovno u klupama. Ta situacija, kako kažu u školama, menjaće se u zavisnosti od podataka o zaražavanju dece i nastavnika o čemu škole redovno izveštavaju ministarstvo prosvete. Hodnici u školama i ovog marta su prazni. U klupama su samo učenici od 1. do 4. razreda, podeljeni u dve grupe, pa mnogi prvaci još nisu upoznali ceo razred.

“Oni redovno pohađaju nastavu od 8 do 12:20. Takođe, za njih je organizovan produženi boravak, tako da, ako mogu da kažem, stanje je redovno. Učenici viših razreda su prešli na online nastavu i u dogovoru sa svojim nastavnicima imaju časove u realnom vremenu, takođe prate i časove na RTS u i do daljeg neće biti organizovano odgovaranje pošto se očekuje da će ovakvo stanje još ove nedelje biti”, navodi Nedeljko Đorđić, direktor Osnovne škole “Đorđe Natošević”.

Ako mere i za dve nedelje budu iste, organizovaće se individualno odgovaranje uz prisustvo više nastavnika.

U međuvremenu, roditelji dece koja su putovala ili bila u rizičnom kontaktu dužni su da o tome obeveste školu, a u tom slučaju učenici dve nedelje ne dolaze na nastavu.

RTV