NOVI SAD –Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na sugrađane da prime vakcinu i tako se pridruže armiji onih koji su, barem na neko vreme, pobedili opaki virus s kojim se čovečanstvo bori već drugu godinu. Vučević je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj je zabeležen trenutak kada prima vakcinu i napisao da se i on danas “pridružio toj armiji”.

Ko još nije stigao na red, neka zna da će poziv stići i da samo zajedno možemo izgurati ovu tešku godinu i na kraju pobediti u ovom specifičnom ratu koji vodimo, dodao je gradonačelnik Novog Sada.

“Dragi prijatelji, evo već je i druga godina kako celokupno čovečanstvo vodi najveću bitku XXI veka. Na stolu je ono najvrednije što imamo – zdravlje i životi naših najmilijih, ali i naše sloboda i bezbrižnost, koje smo dosad shvatali olako i podrazumevajuće. Svi smo u neprestanoj borbi, naročito hrabro medicinsko osoblje koje već mesecima svakodnevno ‘krvari na prvoj linija fronta’ da očuva normalno funkcionisanje naše države, ali i državni vrh koji je uz ogromne napore obezbedio više od 2.500.000 vakcina za Srbiju”, napisao je Vučević uz poruku da “predaja nije opcija”.

Tanjug