NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada ugostio je danas Biljanu Čekić, trinaestogodišnjakinju koja je udahnula život devojčici Dari iz Jasenovca, u filmu koji prikazuje užase ustaških logora u vreme Drugog svetskog rata u NDH. Vučević je poručio da je Biljana ponos svih nas, a da će Grad Novi Sad uvek biti tu da je podrži i pomogne.

“Danas sam ugostio glumicu Biljanu Čekić, trinaestogodišnjakinju sada već čuvenu po ulozi male Dare iz Jasenovca, kroz čije filmske oči je pre neku nedelju cela Srbija gledala sve one užase, muke i patnje naših ljudi u monstruoznoj NDH”, naveo je Vučević uz fotografije sa Biljanom na svom instagram profilu.

“Gledali smo svi i plakali, a Biljana nas je tako osvojila i zauvek ušla u naša srca, sa onim svojim dubokim crnim očima, pogledom odraslog čoveka i onim divnim smirenim licem kao neke svetice sa crkvene ikone”, dodao je.

Vučević je naveo i da je posle razgovora sa Biljanom ostao zadivljen kako neko toliko mlad već razume život i sve njegove krivine i lomove.

“Nema sumnje da našu Bilju čeka velika glumačka karijera, dete sa ovolikom talentom je ponos svih nas, a grad Novi Sad će uvek biti tu da je podrži i pomogne”, napisao je Vučević.

Tanjug