Brisel od Srbije zahteva reforme i usklađivanje spoljne politike sa EU, za Vučića poseta Briselu jedna od najboljih do sada

BRISEL – Evropski komesar za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj istakao je danas da je, za ubrzanje evropskog puta Srbije, neophodno sprovođenje reformi, ali i usklađivanje sa bezbednosnom i spoljnom politikom EU, te istakao posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom i i opredeljenost da nastavi, kako bi se postigao konačni sporazum.

Borelj je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istakao da je EU potpuno posvećena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, dodajući da je svakako Srbija centar tog regiona. Preneo je da je fokus razgovora bio na pristupnim pregovorima Srbije i na mogućnosti ubrzanja tog procesa.

“Pristupni pregovori treba da budu dinamičniji, a to može da se dogodi samo uz veći napredak na polju reforme i njihove primene. EU očekuje da Srbija učini napore u reformama, posebno u oblasti vladavine prava i slobodi medija”, objasnio je Borelj.

On je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, zahvalio Srbiji na značajnom doprinosu u evropskim bezbednosnim misijama.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *