BEOGRAD – Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je, nakon sednice Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti održane 26. martaa i stava Upravnog suda, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević donela rešenje kojim je utvrđeno da je taj sindikat reprezentativan u delatnosti odbrane.

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, danas je održan sastanak državnog sekretara Zorana Antića sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije, koji su pojkrenuli pitanje izmene i dopune Zakona o PIO, u delu koji se odnosi na stvaranje mogućnosti da profesionalni vojnici ubuduće odlaze u penziju sa navršenih 53 godine života i ostvarenih 40 godina penzijskog staža.

Tema sastanka bila su prava sindikata i zaštita sindikalnih predstavnika predviđena Ustavom i Zakonom o radu, poseban kolektivni ugovor za zaposlene u delatnosti odbrane, učešće Vojnog sindikata u izradi zakona, ali i buduća saradnja sa Ministarstvom rada.

Antić je čestitao je Vojnom sindikatu Srbije reprezentativni status i naglasio da je Ministarstvo uvek otvoreno i raspoloženo za dijalog i da se u slučaju pojave spornih pitanja sindikat prvo odbrati njima.

FoNet