PODGORICA – Demokratski front (DF) i Pokret za promene nisu zadovoljni dosadašnjim radom Vlade Crne Gore, ali je neće rušuti, već će zajednički pokušati da prevaziđu krizu, poručila je poslanica DF-a Branka Bošnjak.
Bošnjak je, nakon sastanka predstavnika partija parlamentrane većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, rekla da nisu znali šta je tema sastanka pre nego što su došli, a da je Krivokapić govorio o krizi vezanoj za ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i njegovu ostavku.

Ona je, obraćajući se novinarima, rekla da je Krivokapuć kasnije dobio poziv da mora da ide zbog blokade puteva, a da je dogovoreno da se sastanak odloži za nedelju, prenosi RTCG. Odgovarajući na pitanje koliko je uzdrmana pozicija Krivokapića, Bošnjak je rekla da DF i Pokret za promene (PzP) nisu zadovoljni radom Vlade, “jer do sada nisu pokazali ni jačinu, ni da poznaju državni sistem”.

“Dosta je bilo propusta. Ali nećemo rušiti Vladu, daćemo šansu i gledaćemo da zajedno izađemo iz svega ovoga”, poručila je Bošnjak.

Upitana da li vidi izlazak iz krize, Bošnjak je kazala da veruje da će se naći zajedničko rešenje.

Tanjug

Foto: demokratskifront.me