Galerija Matice srpske dobitnik nagrade DISRUPT za 2020. godinu

NOVI SAD – Među 60 prijavljenih kandidata u 10 različitih kategorija, na javnoj dodeli nagrada održanoj u četvrtak 1. aprila 2021. godine u onlajn formatu, Galerija Matice srpske proglašena je dobitnikom DISRUPT nagrade u kategoriji Kultura i umetnost (podkategorija komunikacija) za projekat “Izvanredni u vanrednom”. DISRUPT nagradu marketing agencije Adam studio dodeljuju renomirani profesionalci iz struke kompanijama, institucijama, agencijama, medijima, nevladinim organizacijama i pojedincima, čiji projekti su se posebno istakli tokom 2020. godine.

Nagradom se ističu i promovišu projekti koji vuku napredak društva i predstavljaju novinu u određenom delu poslovanja, svojom inovativnošću i disraptivnim modelom komunikacije.

Projektom “Izvanredni u vanrednom” Galerija Matice srpske je predstavila svoje aktivnosti realizovane u izmenjenim okolonostima izazvnim izbijanjem panedemije tokom prethodne godine.

Polazeći od uverenja da umetnost snažnom komunikativnom dimenzijom može okrenuti posmatrača ka unutrašnjem životu i suočavanju sa uzburkanim emocijama i mislima, ponuditi podršku, vedrinu i drugačiji ugao posmatranja, Galerija Matice srpske je sredinom marta preseljena u virtuelni prostor, a sadržaji plasirani na društvenim mrežama vremenom su se dopunjavali, transformisali i kreirali novi disraptivni model muzejske komunikacije.

RTV

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *