Knežević: Krivokapić što pre da potpiše ugovor sa SPC; Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je danas crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje ugovora sa SPC, poručio je danas premijer Zdravko Krivokapić.

“Pozivam Zdravka Krivokapića da sa Srpskom pravoslavnom crkvom bez odlaganja potpiše temeljni ugovor koji mu je dostavljen prošle nedelje. Vreme nam curi”, napisao je Knežević na tviteru.

Podgorička “Borba” objavila je ranije danas, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ugovor Krivokapiću predao visoki službenik Patrijaršije SPC u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo vladike Joanikija.

Kako se navodi, ugovorom bi se zaštitila sva prava vernika i imovine koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim eparhijama.

Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopštio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je na Tviteru naveo da je razgovarao s patrijarhom SPC Porfirijem i najavio da će termin potpisivanje ugovora uskoro biti usaglašen.

Tanjug

Foto: Printscreen Ilustracija

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *