Krivokapić smenjuje Leposavića zbog Srebrenice, u Crnoj Gori vidi dva bloka – ultrasrpski i patriotsko-komitski

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je danas da je pokrenuo proceduru opoziva ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kao i da je spreman da podnese ostavku ako aktuelna vlada ne radi dobro. Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da je tražio ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, a pošto ministar nije promenio svoj stav, doneo je predlog o njegovom razrešenju. Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocide u Srebrenici “kada se to nedvosmisleno utvrdi”, te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid “izgubio svoj legitimitet”.

Izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz nego sam reagovao u ime Vlade i rekao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost, rekao je Krivokapić u današnjem vanrednom obraćanju medijima.

To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosledan svom stavu doneo sam tešku odluku – predlog o razrešenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića, poručio je Krivokapić.

FoNet, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *