NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas vozni park Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” koji je obnovljen novim autobusima. Uz ovih novih 29 i 71 autobus kupljen prošle godine, gradski prevoznik ima stotinu novih vozila. Novi autobusi su na CNG pogon, a tehnički i vizuelno su isti kao i oni iz prethodne nabavke.

Vučević je istakao da vozila imaju ugrađenu klimu, platformu za osobe sa invaliditetom i mesto za invalidska kolica.

“Ova investicija realizovana je kroz kreditnu liniju Evropske banke za obnovu i razvoj vrednu 7 miliona evra, a Grad Novi Sad je iz budžeta izdvojio 3 milijarde dinara za nabavku 100 vozila u protekle dve godine”, rekao je Vučević.

Direktor JGSP “Novi Sad” Ivan Radojičić rekao je da je nabavkom novih 100 vozila sistem javnog prevoza na teritoriji Grada Novog Sada dignut na viši nivo.

“Naši sugrađani imaju priliku da se voze u bezbednijim, ekološki modernijim i komfornijim vozilima. Sa aspekta preduzeća izuzetno nam je važno i da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas što omogućava uštedu od preko 20 miliona dinara mesečno. To je bitno u vreme pandemije jer u ovim uslovima kada autobusi prevoze isti broj kilometara, ali voze upola manje putnika, preduzeće gubi oko 100 miliona dinara prihoda”, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Vučević najavio je i kupovinu prvih deset električnih vozila.

RTV, Tanjug