NOVI SAD – Institut od nacionalnog značaja, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, nastavlja svoje humanitarne aktivnosti. Ovoga puta donirali su seme kukuruza postradalom stanovništvu u katastrofalnom zemljotresu na Baniji. Jedna od nacitiranijih poruka na društvenim mrežama se veruje da je sa Hilandara: “Naše je samo ono što poklonimo drugima”.

U našem narodu, oduvek je bilo cenjeno zadužbinarstvo a u novije vreme se to zove društveno odgovrnim ponašanjem.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo godinama pomaže naš narod na Baniji a to su radili i nakon katastrofalnog zemljotresa, kaže direktor Jegor Miladinović.

“Ove godine, ta pomoć se sastoji od 400 setvenih jedinica najkvalitetnijeg semena hibrida kukuruza domaće genetike, za koje se nadamo da će, barem malo pomoći tamo ljudima koji su postradal,i da lakše prebrode probleme u kojima su se našli” rekao je direktor Miladinović.

Ova pomoć je realizovana sa SPC i Srpskim narodnim vijećem u Hrvatskoj. Institut, takođe pomaže i naš narod na Kosovu i Metohiji a poslednja u nizu akcija je pomoć poljoprivrednicima slabijeg materijalnog stanja u Južno-bačkom okrugu.

RTV (Đorđe Simović)