Šeik Naser: Poseta ističe značaj veza Srbije i Bahreina

BEOGRAD – Šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, izaslanik kralja Bahreina koji boravi u Srbiji, istakao je danas da njegova zvanična poseta, koja je usledila samo mesec dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Bahrein, pokazuje značaj bilateralnih veza, kao i vrednosti parternstva dve zemlje.

“Vrednosti partnerstva koje raste nadamo se biće učvršćeno diplomatskim, ekonomskim i strateškim vezama između dve zemlje”, rekao je šeik u zajedničkom obraćanju nakon sastanka sa Vučićem.

Preneo je pozdrave i najbolje želje kralja Bahreina, kao i prestolonaslednika, princa Salmana.

“Bili smo zaista oduševljeni kad smo stigli u prelepi i istorijski grad Beograd, gde smo se još jednom sreli sa prijateljima i partnerima, kako bismo istražili nove mogućnosti našeg prijateljstva i partnerstva”, rekao je šeik Naser.

Kako je naveo, zajedničke vrednosti i stremljenja koja postoje između građana Bahreina i Srbije, su temelji zajedničkog cilja za održivim razvojem i prosperitetom za oba naroda.

“Tokom vaše nedavne posete Bahreinu kralj Bahreina je naložio da se otvori ambasada kraljevine u Beogradu, što je vaša vlada dobro prihvatila i odgovorila na to ”, rekao je on.

Tanjug

Foto: predsednik.rs

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *