ZAGREB – Srpski predsednik Aleksandar Vučić definitivno se potvrdio kao lider regiona, pa čak i cele Evrope odlukom da vakcine protiv korona virusa ponudi građanima regiona, piše zagrebački “Večernji list”. List na svom sajtu ukazuje na to da je u trenutku kada vakcinaciju ceo svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz pandemije, Srbija u pogledu imunizacije stanovništva trenutno među najboljima u Europi i svetu. U tekstu se precizira da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svetu prema stopi pune vakcinacije stanovništva.

“Večernji” ocenjuje da je “srpski predsednik ovu partiju odigrao sjajno”, kao i da je “opalio zvučni šamar liderima svih zemalja regiona, a pogotovo hrvatskom premijeru”.

“Dok nas premijer Andrej Plenković svakodnevno zabavlja prepucavanjem sa predsednikom Zoranom Milanovićem, Hrvatska je pod Plenkovićem doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata”, navodi list, dodajući da činjenica da su građani Hrvatske na poziv srpskih vlasti prošlog vikenda putovali na vakcinaciju u Srbiju “nesumnjivo predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinacije koji je doživeo potpuni neuspeh”.

Tanjug