Vučević: Nova kovid bolnica u Novom Sadu do septembra

NOVI SAD – Odbornici Skupštine Grada Novog Sada odlučili su danas o prenosu vlasništva grada nad parcelama na Republiku i izdvajanje iz budžeta za komunalno opremanje lokacije za novu kovid bolnicu na Mišeluku, koja će kako i ističe gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević biti završena do septembra.

“Bilo je više lokacija koje smo razmatrali, bilo je tu i nekih vojnih objekata, ali su stručni ljudi, ne samo iz Grada, već i ministarstva zdravlja i drugih institucija obišli svaku od njih i Mišeluk je pobedio” kaže u razgovoru za Tanjug Vučević.

Po njegovim rečima teško da se može naći bolje mesto za bolnicu, na tri minuta od grada, sa velikim brojem pristupnih puteva, na mirnom mestu i uzvisini i sigurno je, kako kaže,da će njena gradnja doprineti i razvoju tog dela grada.

“Iz budžeta grada izdvojićemo 250 miliona dinara za komunalno opremanje, dakle za vodovod, kanalizaciju, pristupne puteve, mobilijar i sve drugo što je potrebno. Ne treba žaliti ni jedan dinar jer je ulaganje u bolnice i u vrtiće, ulaganje u stubove društva”, kaže Vučević.

On navodi i to da je namena odabrane lokacije već bila za socijalno-zdravstvene ustanove, a da je kovid bolnica važna za sve građane Vojvodine

“Bolnica će imati 600 ležajeva, 400 u poluintenzivnoj nezi, a 200 za najteže pacijente, biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima. A da li će biti u sistemu Kliničkog centra Vojvodine nije pitanje za gradonačelnika. U svakom slučaju, kada koronavirus prođe, Novi Sad će imati bolnicu koja će obezbediti bolje lečenje svih građana” ističe Vičević.

Tanjug, RTV (Branimir Kozarov)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *