Zlatni rvači se vratili u Beograd: Odlična uvertira za Olimpijske igre

BEOGRAD – Prvaci Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom Zrabi Datunašvili i Mate Nemeš vratili su se danas u Beograd posle sjajnih nastupa u Poljskoj. Nemeš je zlato osvojio u kategoriji do 67 kilograma, pobedom nad domaćim takmičarom Mateušom Bernatekom, dok je Datunašvili u finalu u kategoriji do 87 kilograma, bio bolji od Belorusa Maskeviča s 5:1.

Na aerodromu Nikola Tesla zlatne rvače dočekao je Željko Trajković,predsednik Rvačkog saveza Srbije, koji nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspehom.

“Mislim da smo ispisali istoriju rvačkog sporta u Srbiji. Po broju zlatnih medalja odmah smo iza Rusije i to se nikada nije desilo. Ovo je rapsodija srpskog rvanja. Presrećan sam.Čestitam momcima. Čestitam stručnom štabu i naravno velika zahvalnost državi, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu. Imali smo odlične uslove. Od prošle godine su sportisti konstantno na pripremama. Najkvalitetnije treniraju i to je sada dalo rezultate. U drugim zemljama ipak nije tako”, ističe Trajković.

Mate Nemeš je na impresivan način stigao do najvećeg uspeha u karijeri i napravio je najbolju moguću uvertiru pred Olimpijske igre u Tokiju.

“Jako sam srećan. Otišao sam sa namerom da osvojim medalju. 2019. godine samo osvojio prvu seniorsku medalju. Video sam da imam šansu. Sada je olimpijska godina i tada je Evropsko prvenstvo nešto slabije zbog kvalifikacija. Ja sam sve uklopio kako treba i postao sam šampion Evrope”, rekao je Nemeš po povratku u Beograd.

Tanjug

Foto: Rvački savez Srbije

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *