VOARON – Muška reprezentacija Srbije u basketu pobednik je međunarodnog turnira održanog u francuskom gradu Voaronu, pošto je u finalnom meču pobedila reprezentaciju Sjedninjenih Američkih Država 21:9. Poslednjeg dana takmičenja, u najbitnijem meču na turniru, reprezentacija Srbije pružila je i najkvalitetniju igru do sada.

Izuzetno kvalitena reprezentacija SAD u sastavu: Medoks, Hamel (obojica članovi ekipe Prinston), King i Džons (obojica iz ekipe Njujork Harlem), nije uspela da pruži otpor našoj reprezentaciji u izuzetnoj partiji koju su pružili naši igrači.

Od prvog minuta utakmice Srbija je “diktirala” tempo i uvećavala rezultatsku razliku, da bi na samoj sredini meča (na 5 minuta do kraja) rezultat glasio 18:3.

Na dva minuta pre kraja regularnih 10 minuta trajanja meča Srbija je postigla svoj poslednji poen za konačnih 21:9.

Najraspoloženiji i najefikasniji u ekipi Srbije bio je Stefan Stojačić, koji je postigao osam poena, a pratili su ga Dejan Majstorović sa sedam, Aleksandar Ratkov sa pet koševa i Marko Savić sa jednim postignutim poenom.

Stojačić proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača finalnog meča, a Majstorović je uvršten u najbolji tim turnira uz Amerikance Džonsa i Hamela.