Izložba “Istina će vas osloboditi” Marjana Marića u Galeriji SULUV

NOVI SAD – Izložba “Istina će vas osloboditi” Marjana Marića biće otvorena danas u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine i trajaće do 30. maja, saopštavaju iz SULUV-a.

“Dugo vremena radim na stvaranju hibridnog slikarstva, uglavnom kombinujem različite slikarske stilove na istom platnu. Početna koncepcija je bila predstavljanje leve i desne hemisvere mozga. Levu hemisveru predstavlja materija simbolom suprematizma čista bojena polja a desnu hemisveru lirska apstrakcija. Igranjem sa ta dva stila došao sam do razlicitih likovnih formi. Činilo mi se zanimljivo pa sam uradio veliki broj varijacija na tu temu”, zapisuje autor izložbe.

Marjan Marić (Srpska Crnja, 1979) je diplomirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Banja Luci 2012. godine, u klasi prof. Vese Sovilja.

Master studije završio je 2014. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, studijski program Novi likovni mediji pod mentrostvom prof. Stevana Kojića.

Od 2017. godine je član SULUV- a, a od 2021. u statusu samostalnog likovnog umetnika. Izlagao je na 14 samostalnih izložbi i 11 samostalnih. Živi i radi u Novom Sadu.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *