NOVI SAD – Na evropskom šampionatu u karateu, koji se do nedelje održava u Poreču, naša reprezentacija je ostvarila veliki uspeh jer je dvoje naših reprezentativaca u borbama obezbedilo mečeve za zlatna odličja. Slobodan Bitević u teškoj kategoriji i naša olimpijka Jovana Preković u kategoriji takmičarki do 62 kilograma boriće se za najsjajnija odličja u finalu koje će biti održano u subotu. Oboje su nosioci evropskih i svetskih odličja pa sa razlogom očekujemo zlato i sa ovog kontinentalnog takmičenja.

“Verujem da ćemo se u subotu radovati jer je reč o našim proverenim reprezentativcima. Analiziraćemo detaljno rivale, a Slobodan i Ivana imaju dovoljno vremena da se odmore i koncentrišu za najvažnije mečeve na evropskom šampionatu”, kaže za RTV selektor reprezentacije Goran Šćepanović.

U ekipnom delu šampionata naša ženska reprezentacija večeras od 19 časova za rivalke će imati selekciju Bugarske. Muška reprezentacija nastupa sutra a njihov protivnik će biti pobednik meča Belorusija – Rumunuja.
 RTV (Ljubenko Zvizdić)
Foto: Olimpijski savez Srbije