BEOGRAD – Igranje pred domaćom publikom i osvajanje titule je sjajan osećaj i daje mi samopouzdanje pred Pariz, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja titule na ATP turniru u Beogradu.

“Ushićen sam načinom igre, zadovoljan sam na terenu, dobro sam udarao lopticu. Spreman sam, Pariz mi je jedan od najvećih ciljeva sezone i želim da ga započnem na najbolji mogući način. Igranje pre publikom i ta energija je ono što sam želeo, a osvajanje trofeja je najbolji način za pripremu pred Pariz”, rekao je prvi reket sveta.

Prvi put u karijeri nastupio je na nekom turniru u nedelji pred Rolan Garos.

“Osećam da sam od Rima bolje udarao lopticu, bolje koristio teren, kretao se. Rim i Beograd su mi bitni za samouverenost i pripremu za Rolan Garos. Igrao sam finale u Rimu, u Beogradu sam osvojio turnir, spreman sam i motivisan”, istakao je Đoković.

Govorio je i o Vimbldonu.

“Vimbldon mi je uvek u mislima. Kad smo prošle godine čuli da neće biti održan, bili smo tužni. Jedno od najlepših sećanja mi je osvajanje turnira 2019. godine pobedom u finalu protiv Federera. Celog života sam maštao da ga osvojim. Sada mi je sva energija usmerena ka Parizu, a nadam se da ću u Londonu i Parizu igrati najbolje što mogu”.

Tanjug