NOVI BEČEJ – Kompanija Polet a.d. Novi Bečej sklopila je ugovor o donaciji s Rukometnim klubom Jedinstvo iz Novog Bečeja. Donacija je vredna 1.1 milion dinara i usmerena je na razvoj sporta, odnosno na finansiranje troškova takmičenja kluba u Super B rukometnoj ligi Srbije sever – centar, u ovoj i narednoj sezoni. Ugovor su potpisali Majda Petković, direktorka Poleta a.d. i Matija Kovač,predsednik Rukometnog kluba Jedinstvo.
– U NEXE Grupi, u čijem sastavu posluje i Polet a.d., verujemo da odgovorni poslodavci moraju pomagati zajednicu u kojoj posluju. Kao kompanija, kojaposebnu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, trudimo se da kroz različita ulaganja podignemo kvalitet života ljudi i očuvamo kulturnu baštinulokalne zajednice. Takođe, verujemo da je ulaganje u razvoj sporta od posebnevažnosti i zato želimo da pomognemo Rukometnom klubu Jedinstvo u ostvarenju ciljeva – istakla je direktorka Poleta a.d. Majda Petković.
Polet a.d. Novi Bečej kompanija je sa više od sto godina tradicije i kvaliteta uproizvodnji crepa, a od 2003. godine ulazi u sastav NEXE Grupe. Rukometni klubJedinstvo osnovan je 1954. godine i takmiči se u Super B ligi Srbije. Najvećiuspesi Kluba su 4. mesto u sezoni 2017./2018. te finale kupa Vojvodine 2015.godine i osvojeno drugo mesto.
Matija Kovač, predsednik Rukometnog kluba Jedinstvo zahvalio se Poletu i NEXE Grupi na ovom gestu i saradnji u nikad težoj godini, kada se zbog pandemije sport suočava sa smanjenim mogućnostima finansiranja.

– Rukometni klub Jedinstvo jedini je ekipni sport u Opštini Novi Bečej koji se takmiči u višem rangu. U ovim izazovnim vremenima ipak smo hrabro krenuli u nove projekte, kao što je pokretanje rukometnog kampa. Baš zbog toga, ova donacija nam još više znači i verujemo da je ona prvi korak ka uspostavljanju dugogodišnje uspešne saradnje Poleta i Rukometnog kluba Jedinstvo – zaključio je Kovač.

AD Polet IGK u sastavu Nexe Grupe posluje od 2003. godine. Od tada do danas u proizvodnju crepa u Novom Bečeju i proizvodnju cigle u Sremskim Karlovcima uloženo je gotovo 54 miliona eura u modernizaciju proizvodnje, energetsku efikasnost, povećanje kvaliteta i uvođenje novih proizvoda, kao i povećanje stepena zaštite životne sredine.