Putin odlikovao Popovića medaljom povodom Dana pobede

BEOGRAD – Povodom 9. maja, Dana pobede, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin nagradio je ministra u vladi Republike Srbije Nenada Popovića Spomen-medaljom “75 godina pobede u Drugom svetskom ratu”, koja se dodeljuje za pružanje posebnog doprinosa u patriotskom obrazovanju građana i unapređenju položaja veterana, saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

Medalju je ministru uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko na svečanosti koja je danas, povodom Dana pobede održana na Trgu republike u Beogradu.

Podseća se da su Beograd, Fondacija Besmrtni puk i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu Ruski dom organizovali juče i danas niz svečanosti povodom obeležavanja Dana pobede.

Popović je izjavio povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom da moramo da gajimo sećanje na velike pretke, jer narod koji nema sećanje neće imati ni budućnost.

Popović je čestitao veliki praznik svim građanima Srbije, Rusije, Republike Srpske i pogotovo, kako je istakao, braći na Kosovu i Metohiji.

“Tada su naše dede i bake pobedili najveću neman 20. veka, nacističku Nemačku i satelite, ustašku Hrvatsku, banderovce na Ukrajini”, rekao je Popović za RTS.

“Ne treba da krijemo da su Rusi dali preko 25 miliona života za slobodu Evrope i celog sveta, ne treba da krijemo da su Srbi odmah posle Rusa najveće žrtve dali i Drugom svetskom ratu. Neki pokušavaju to da zaklone, istorija je samo jedna – Srbi i Rusi su oslobodioci cele Evrope u Drugom svetskom ratu”, istakao je on.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *