Služen parastos banjalučkim bebama; Cvijanović: Tragedija stradanja ne sme biti zaboravljena

BANJALUKA – Na Novom groblju u Banjaluci danas je služen parastos i položeni su venci povodom 29 godina od smrti 12 beba u Univerzitetskom kliničkom centru zbog nedostatka kiseonika koji nije mogao da bude dopremljen zbog ratnih dejstava u BiH. Cveće su na spomenik 12 beba položili njihovi roditelji, predstavnici Republičke i banjalučke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da institucije Srpske nikada ne smeju da zaborave tešku tragediju stradanja 12 beba u Banjaluci 1992. godine.

“Institucije Republike Srpske ne smeju zaboraviti jednu ovako tešku tragediju koja je porodična, ali ovo je i tragedija Republike Srpske”, rekla je Cvijanović obraćajući se kod spomen-obeležja “Život” u Banjaluci posvećen banjalučkim bebama, prenela je RTRS.

Ona je rekla da je smrt banjalučkih beba namerno izazvana od svetskih moćnika, kao i da o tome nikada ne sme da prestane da se govori.

“Ovo nije rezultat nekih teških bitaka, već odluke koja je trebalo da bude donesena, a nije, kako bi bilo humano očekivati u teškim ratnim vremenima”, kazala je Cvijanović.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *