BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu. Posle “tet-a-tet” sastanka Vučića i Pahora, dvojica predsednika sastaće se i sa članovima delegacija Srbije i Slovenije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija nalazi na evropskom putu i podržava sve druge zdušno i snažno na tom putu, teda nema ništa protiv celovitog pristupa u procesu proširenja Unije.

Vučić je rekao da Srbija snažno podržava otvaranje pristupnih pregovora i davanje kandidature Albaniji i Severnoj Makedoniji, te da nikada nije imala ništa protiv, već je podržavala davanje vizne liberalizacije Prištini, kao i što podržava evropski put Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

„Smatramo da je važno da brinemo svi zajedno o celom regionu, jer živimo zajedno u ovom regionu, jedni pored drugih. Nemamo ništa protiv celovitog pristupa. Naravno uvek ćete imati pristup na osnovu napretka, ali nemamo ništa protiv da postoji značajniji geopolitički pristup prema Zapadnom Balkanu, rekao je on.

Tanjug