BOR – Kompanija Srbija Ziđin Kuper (Serbia Zijin Copper) je do sada u upravljanje životnom sredinom i ekološku obnovu uložila 77,68 miliona dolara, rečeno je danas prilikom sadnje četinara u akciji ozelenjavanja u rudniku Novo Cerovo. Četinare su, kako je saopšteno iz te kompanije, zajedno sadili menadžment i čelnici Gradske uprave Bora, a prema rečima zamenika generalnog direktora SZC za bezbednu proizvodnju Qiu Weijuna, za nešto manje od dve i po godine zasađeno je više od 61.300 sadnica. Takođe je ozelenjeno 349.000 kvadratnih metara i propisno zbrinuta 21.024 tona običnog i 678,3 tone opasnog otpada.

“Ova akcija je prvi od mnogobrojnih koraka koje ćemo učiniti u stvaranju prvog zelenog rudnika u Srbiji, a Novo Cerovo će to postati u bliskoj budućnosti. Uložićemo još više u oblast zaštite životne sredine i izraditi srednjoročni i dugoročni plan proizvodnje”, rekao je generalni direktor SZC Jian Ximing.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je izjavio da je Srbija Ziđin Kuper pokazala veliku društvenu odgovornost prema okruženju i da se raduje što im je ekologija jedna od bitnih faza u razvoju.

Tanjug

Foto: zi đin