BEOGRAD – Pripadnici MUP-a štite i čuvaju državu, od čega ne postoji ništa teže, jer je uvek najlakše za sve kriviti upravo državu, i hvala vam što obavljate najteži posao, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić svim pripadnicima policije. Vučić je istakao da je veoma važno da imamo snažnu policiju, fantastične vatrogasce, ljude koji pomažu prilikom bilo koje prirodne nepogode, jer kada građani ne znaju kome da se obrate – obrate se policiji, da im pomogne da reše probleme.

“Vi ste ti koji čuvate i štitite državu, a ne postoji ništa teže od toga, jer ne postoji ništa popularnije nego za sve kriviti tu istu državu. I zato vam veliko hvala što obavljate najteži posao, što se na dnevnom nivou suočavate sa ubicama, razbojnicima, onima koji našoj deci daju drugu i ubijaju našu budućnost”, poručio je predsednik Srbije.

Policija je tu, kaže, da čuva red, mir i poredak, da bude garant svakome da može da bude siguran da će mu deca slobodno ići u školu, otići u grad i da će se sigurno vratiti svojim kućama.

“Od vas zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i tražim od vas 1.337 novih pripadnika, da budete još žešći i snažniji u toj borbi. Ničija partijska knjižica ili položaj na bilo kom mestu u državi, vladi ne sme da vas spreči da obavljate zakon”, rekao je Vučić.

Tanjug, RTV

Foto: Instagram avucic