BANJA LUKA – Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, važan dokument, jedan od najvažnijih za Republiku Srpsku i srpski narod u celini.
“Ne smemo prestati da se borimo za istinu”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare, posle posebne sednice vlade Republike Srpske, na kojoj je izveštaj predstavljen.

On je istakao da je Komisija radila potpuno nezavisno, da na njen rad niko nije uticao jer i sve da je neko želeo, to nije bilo moguće jer iza ovakvog dokumenta stoji autoritet stručnjaka.

U Izveštaju je, istakao je, navedeno mnogo važnih činjenica o stradanju Srba, zločinima nad srpskim narodom…

Predsednik Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebrenickoj regiji u periodu 1992-1995. godine, Gideon Grajf, rekao je da je on usmeren ka pomirenju i istini, kao i da je Komisija radila potpuno nezavisno, rukovodeći se pravdom, istinom i činjenicama.

“Nije bilo nikakvih pritisaka na rad Komisije, sva istraživanja zasnovana su na naučnim standardima i metodologiji. Nastojaćemo da istinu i cinjenice iz Izveštaja i dalje promovišemo”, rekao je Grajf novnarima u Banjaluci.

Tanjug