Koliko je Crnogoraca stvarno za ostanak u NATO – pretposlednji na listi podrške

PODGORICA – Iako prema poslednjem istraživanju u Crnoj Gora podrška NATO-u raste u odnosu na prošlu godinu ta država je po tom pitanju pretposlednja na listi članica, ispred Slovačke.
Za ostanak Crne Gore u NATO-u glasalo bi 67 odsto crnogorskih građana, dok bi 33 odsto glasalo za izlazak zemlje iz tog saveza, navodi se u izveštaju tog saveza iz aprila i maja, rađen u susret nedavno održanom samitu Alijanse, piše podgorička Pobjeda.

Ovi podaci, dodaje se, sugerišu da podrška NATO-u u Crnoj Gori raste, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je istraživanje NATO-a iz 2020. godine pokazalo da bi tek 50 odsto građana glasalo za ostanak u Alijansi. U najnovijem izveštaju ocenjeno je da je podrška NATO-u među svim članicama stabilno visoka.

“Uprkos rastu podrške crnogorskog stanovništva, naša zemlja je u ovom segmentu i dalje prilično nisko pozicionirana, na pretposlednjem mestu, dok se na poslednjem mestu nalazi Slovačka – 61 odsto građana te zemlje podržava članstvo, što je najniži skor među saveznicama”, piše podgorički dnevnik.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *