Koncert ansambla “Belgrade Soul Sextet”-a u novosadskoj Sinagogi

NOVI SAD – Koncert “Belgrade Soul Sextet”-a pod nazivom “Tri sevdaha” biće održan u sredu, 30. juna 2021. u novosadskoj Sinagogi, i to će biti ujedno i poslednji koncert u okviru manifestacije “Novosadsko muzičko leto” koju organizuje Muzička omladina Novog Sada. Koncert počinje u 20.30 sati, a na programu su antologijske ljubavne pesme u savremenim džez aranžmanima.

Ulaznice za koncert se prodaju na blagajni Muzičke omladine Novog Sada, Katolička porta 2, po ceni od 500 dinara, a ulaznice se mogu rezervisati i putem telefona: 021/452-344, radnim danima od 9 do 13 sati.

Ulaznice su u prodaji i onlajn na online.muzickaomladina.org/karte//#/login

Sastav “Belgrade Soul Sextet” osnovan je pre četiri godine u Beogradu. Na čelu sastava, kao njegov začetnik i umetnički rukovodilac je profesionalni trubač, univerzitetski profesor Nikola Mijajlović.

Sekstet čine i Nenad Ljubenović, harmonika; Stevan Bata Kovačević, kontrabas; Bojan Mladenović, klavir; Dmitri Ivanilov, perkusije; Aleksandar Radulović, perkusije i Jelena Jakovljević, vokal.

“Svaka tradicionalna muzika, bilo koje kulture, u svojoj srži počiva na sevdahu, toj najiskrenijoj emociji od koje sve započinje. Kada ljudi plešu tango, poneseni su strastima, kada sviraju džez u njima se pokreće nepatvoreni osećaj koji putem improvizacija progovara kroz instrumente, a kada se peva sevdah on, takođe, podržava najintimnije ljudske emocije bola, patnje a onda i herojskog uzdizanja do najsvetlijeg mol-a koji slavi ljubav i život”, najavljuju svoj koncert u Novom Sadu iz ovog ansambla.

“Belgrade Soul Sextet” je, pored drugih nastupa, imao nedavno i dva vrlo uspešna koncerta u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, a u Novom Sadu su nastupali prošle godine na zatvaranju Festivala kamerne muzike.

Foto: Novosadsko Muzičko Leto

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *