BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija Petlja, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisale su konkurs Programiraj svoj uspeh za učenike sedmog i osmog razreda za izbor najboljih primera projektne nastave iz informatike i računarstva. Konkurs je otvoren do 11. juna, a na njemu mogu da učestvuju školski timovi koje čine nastavnik-mentor koji je izvodio nastavu i jedan do pet učenika. Radovi se šalju na adresu ICT@pks.rs.

Povod za raspisivanje konkursa je činjenica da ove godine osmi razred završava prva generacija učenika kojoj je informatika bila obavezan predmet od petog razreda i koja iz osnovne škole izlazi digitalno pismena.

Savetnik ministra za digitalizaciju u obrazovanju i rukovodilac Centra za obrazovnu tehnologiju u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Katarina Aleksić rekla je za Tanjug da učenici koji učestvuju na konkursu treba da uoče nešto u svojoj sredini što bi mogli da unaprede uz znanja koja imaju i da kroz timski rad osmisle neki proizvod ili uslugu koja će doprineti poboljšanju života tamo gde oni konkretno žive.

Tanjug

Foto: Privredna komora Srbije