NOVI SAD – Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta će u sredu i četvrtak 9. i 10. juna održati besplatne onlajn pripreme za malu maturu, odnosno za test iz matematike.
Svi zainteresovani osmaci širom Srbije moći će uživo da prate ove časove, ali i da postavljaju pitanja predavačima, za sve što im ne bude jasno. Platforma na kojoj će se držati ovi časovi dopušta i do 10 hiljada učesnika istovremeno, tako da će ovo biti najveći javni časovi ikada održani u Srbiji.

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, svestan toga da su učenici tokom pandemije radili u otežanim uslovima, na ovaj način želi da pomogne učenicima da uspešno polože malu maturu. Tokom ovih časova biće rešeni neki od testova iz matematike iz prethodnih godina, uz detaljnu analizu kako pristupiti rešavanju zadataka, uz poseban osvrt na najčešće greške, koje učenici prave. Prvi čas će biti održan u sredu, 9. juna od 10 časova, a drugi u četvrtak, 10. Juna, u isto vreme. Linkovi preko kojih učenici mogu pristupiti časovima nalaze se na internet stranicama Prirodno-matematičkog fakulteta. Ovi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju.