NOVI SAD – Britanski muzički magazin “NME” izdvojio je uoči otvaranja “Exita” 8. jula pet lokalnih izvođača čiji se nastupi na tom prestižnom festivalu ne smeju propustiti, saopštili su organizatori ove manifestacije. Po izboru ovog magazina, na listi izvođača nalaze se “Buč Kesidi”, “Goblini”, Tijana T, “Atheist rap” i Ilija Đoković. Mladi indi duo iz Pančeva “Buč Kesidi” među publikom je poznat kao najpopularniji disko-rokenrol-elektro bend i nastupiće na glavnoj bini prve večeri “Exita”.

Kultni pank rok sastav “Goblini” vratio se na scenu posle skoro jedne decenije zatišja i osim što će svirati pesme sa svog poslednjeg albuma “Jednina”, drugog dana festivala će sprovesti publiku kroz jedan čas istorije i svoje bogate diskografije. Tijana T spada u najtalentovanije i najpoštovanije di-džejeve Srbije, a često se pojavljuje i na internacionalnoj muzičkoj sceni – ona će nastupiti u “Dens areni” prvog dana festivala.

Novosadski pank bend “Atheist rap” poznat je po svojim društveno angažovanim pesmama i sarkazmu, a na “Fjužn stejdžu” će se pojaviti drugog dana festivala. Ilija Đoković di-džej je i producent sa internacionalnom karijerom i smatra se jednim od najboljih tehno producenata sa naših prostora – on će nastupiti prvog dana festivala na “Dens areni”.

Tanjug

Foto: Egzit