NOVI SAD – Nakon mnogo godina, stanovnici Ulice Karolja Seleša, nedaleko od Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, dobili su asfaltni put, a ulicu je po okončanju radova obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Inače, izgradnju infrastrukture do sada su kočili nerešeni imovinsko-pravni odnosi, ali je taj problem uspešno okončan.

Tim povodom, gradonačelnik je posetio i porodicu Jovetić koja živi u Ulici Karolja Seleša i sa domaćinom Bogdanom razgovarao o tome koliko su im sada život i svakodnevno funkcionisanje olakšani.

“Nije uvek pitanje vrednosti neke investicije, nego jednak odnos prema ljudima u svim delovima grada. Godinama su neki kvartovi na marginama, jer Grad, iako se trudi da svima izađe u susret, nekad naiđe na imovinsko-pravne prepreke. Ovo je primer uspešno rešenog izazova na tom polju, tako da danas stanovnici Ulice Karolja Seleša imaju potpuno infrastrukturno opremljenu ulicu. Važna nam je svaka ulica, ne samo glavne saobraćanije, a nastavljamo uporedo i sa velikim investicijama u Jugovićevu, kao što su nedavno izgrađeni stambeni kompleks za snage bezbednosti i sportski centar koji će krasiti ovaj deo grada”,rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Stanovnik Ulice Karolja Seleša Bogdan Jovetić se u ime svih komšija zahvalio Gradu na naporima koje je učinio da im se obezbede pristojni uslovi za život i naglasio da su svi su prezadovoljni.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je radove na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture poverila firmi “Put-invest” koja je posao završila u predviđenom roku. Sada se na toj lokaciji umesto zemljanog puta nalazi nova dvosmerna saobraćajnica, duga 240 metara, izgrađena je pešačka staza sa jedne strane ulice, a oko stabala je uređen prostor.

Umesto postojeće hidrotehničke infrastrukture, koja je bila nelegalna i nedovoljnog kapaciteta, izgrađena je nova kanalizaciona i vodovodna mreža, rešen je problem odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina, a ulica je dobila i led javnu rasvetu.

RTV