Perović: Ne pamtim ovoliko jedinstvo naroda i Crkve

BANJA LUKA – Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore je civilizacijska društvena potreba koju moramo zadovoljiti, izjavio je rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog Gojko Perović i dodao to mora biti učinjeno blagovremeno i na način koji neće narušiti ni crkvene kanone, ni državne propise.
“Ovu temu ne bi trebalo koristiti u dnevno-politička prepucavanja i stranačka razračunavanja. Potpisivanjem Ugovora, pažnju društva i institucija u Crnoj Gori treba skrenuti sa crkvenih tema na teme vezane za život građana i prosperitet države”, rekao je Perović u intervjuu za banjalučki Glas Srpske.

Upitan kako vidi odnos Crkve i naroda, Perović kaže da se upravo izašlo iz okolnosti koje su nam posvedočile da ponekad upravo “udar” vrlo često traži i “nađe iskru u kamenu”.

“Nevolje i iskušenja po pravilu rode novi kvalitet. E sad, ako konstatujem da ne pamtimo ovakvo i ovoliko jedinstvo naroda i Crkve, tačnije naroda u Crkvi ili oko Crkve, onda bi trebalo tu konstataciju da prati zadovoljstvo, a ja bih tom zadovoljstvu pridodao oprez i dodatnu pastirsku brigu”, rekao je.

Tanjug

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *