ANTALIJA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovarali su sinoć sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom između ostalog i o ubrzanju aktivnosti na realizaciji projekta autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo.
Erdogan je izrazio zadovoljstvo uspešnim ishodom Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Antaliji, koji će, kako je naglasio, imati pozitivan učinak na unapredenje saradnje izmedu zemalja jugoistocne Evrope, prenose Nezavisne novine.

“U srdačnom razgovoru sagovornici su potvrdili dobre i prijateljske odnose između BiH i Republike Turske, koji predstavljaju dobru osnovu za razvoj i unapređenje odnosa na svim poljima. Posebna pažnja je posvećena jačanju ekonomske saradnje, gde se očekuje značajno povećanje trgovinske razmene, naročito nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje”, saopšteno je iz Predsedništva BiH. U saopštenju se ističe da je na sastanku konstatovano da je ugovorno regulisanje odnosa izmedu BiH i Turske na izuzetno visokom nivou, čemu svedoče i brojni potpisani sporazumi i projekti saradnje u oblasti infrastrukture, građevinskih projekata, saobraćaju i promociji stranih investicija.

Tanjug

Foto: RTV