NOVI SAD – Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” održaće se 5. i 6. juna 2021. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato prekoputa Doma vojske). Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, održanim tokom prethodne tri godine. Riblju čorbu tada su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, BiH i Srbije.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije kako na prolećnom, tako i na jesenjem festivalu “Čarde i bande” učestvovaće isključivo lokalne čarde. Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održaće se u subotu od 12 do 20 sati, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.

Čarda “Mačak” iz Novog Sada, Lale iz Banata – Subin, Dragan Grcić sa njegovom šampionskom čorbom neće propustiti ni ovu priliku da za sve posetioce festivala “Čarde i bande” pripreme najukusnije riblje čorbe. Za dobru atmosferu pobrinuće se tamburaški sastav “Aurelius” koji će zabavljati goste u subotu i nedelju od 13.00 do 15.00 časova.

RTV