BAČ – Turistička organizacija opštine Bač organizuje „CikloBač“ 7, veliku turističko-sportsko-rekreativnu manifestaciju, koja godinama okuplja stotinak učesnika. Početak skupa zakazan je za nedelju 27. juna u 10 časova. Organizatori manifestacije obećavaju dinamičan program kojim su obuhvaćene dve rute.
Prva, u dužini od 15 km, vodi od Bačke tvrđave, preko Malog Bača i Vajske do jezera Provala; ruta „za uporne“, dužine 40 km, nastavak je prve, i od jezera Provala vodi do Bođana i nasipom uz Dunav do Bačkog Novog Sela. Obezbeđena je logistička podrška policije i zdravstvene ekipe koji će sve vreme pratiti učesnike i brinuti o njima.

Ovim vožnjama obuhvaćene su najatraktivnije lokacije opštine Bač – srednjevekovna Tvrđava sa Podgrađem, smeštena na oštrom i dubokom bivšem rečnom meandru Mostonge, iz vremena ugarskog kralja Karla Roberta, u periodu 1338 – 1342. godine, razrušene u vreme Rakocijeve bune (1703 – 1711); pešački most, ostatak hamama – turskog kupatila i Franjevački samostan, naseljena mesta, Mali Bač i Vajska, jezero Provala, gde je predviđen odmor i osveženje, kao i dodela pehara u nekoliko kategorija. Za upornije bicikliste, ruta se nastavlja kroz naselje Bođani i pored istoimenog manastira, odakle se nasipom uz Dunav vozi do Bačkog Novog Sela. Nakon stizanja na cilj, za sve učesnike je predviđen ručak i druženje. Učešće na manifestaciji možete izvršiti lično ili na telefone 21 6072 222 i 064 85 11 926.

outdoorsrbija.rs