BEOGRAD – Došlo je vreme za sezonsko čišćenje doma, a samim tim i sređivanje garderobera. To podrazumeva da stvari, koje bar neko vreme nećemo nositi, treba odložiti sa strane, a one druge, potrebne, urediti tako da budu na dohvat ruke. Ukoliko posedujete dovoljno prostora, ovo ne predstavlja problem, međutim, ako ipak ne posedujete veliki ormar, sezonsko sređivanje postaje pravi mali izazov. Dobra vest je da i u ovakvom slučaju postoji rešenje i da je možda vreme da razmislite o novim komadima nameštaja, poput komoda DUERO, koji neće zauzeti mnogo prostora, ali će svakako biti funkcionalni i ostvariti svoju pravu ulogu.
Ove komode su dizajnirane u četiri modela, a uz to se svaki model može izabrati u jednom od pet ponuđenih dekora (artisan hrast, sivi hrast, bela, bela lak folija i siva). Još jedna prednost je što možete izabrati modele različitih širina i visina, što će vam pružiti različit izbor kombinacija i potpuno se prilagoditi vašem životnom prostoru.
Za sve ljubitelje industrijskog stila, komoda DUERO 3K2F u drvo dekoru biće pravi izbor. Osam polica i dve fioke dovoljne su za odlaganje brojnih stvari, a izražena tekstura artisan hrasta i crni metal savršeno se uklapaju u industrijski stil. Za ovakav stil potrebno je da ostvarite i kontrast u ambijentu, pa ćete taj efekat postići ukoliko komodu postavite ispred sivog zida. Dekoraciju i druge sitnice, kao i knjige ili cveće, možete postaviti na gornju policu, a deo zida iznad iste možete obezbediti za ogledalo ili umetničku sliku.
Industrijski stil ćete dočarati i postavljanjem komoda ispred zida od opeke, a sjajan efekat možete postići i kombinacijom dva fiokara različite visine, DUERO 5F 45 i DUERO 3F. I u ovom slučaju na gornje police možete postaviti ramove sa fotografijama, knjige i druge razne drage uspomene, a dodatna dekoracija ovog kutka može biti u vidu jastučića, zelenog sobnog bilja ili korpe od pruća.
Ukoliko ste ipak ljubitelj svedenijeg ambijenta, predlog je da odaberete komodu u belom dekoru, poput komode DUERO 5F 90, a da preostali deo ambijenta opremite nameštajem u neutralnim tonovima.
S obzirom na to da je skandinavski stil, kog odlikuju minimalizam i hladni tonovi, sve popularniji, a želite da ostvarite ovakav ambijent, predlog je da izaberete komodu DUERO 5F 90 u sivom dekoru. Dinamiku prostora može ostvariti lampa ili dodatna polica, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da propratni detalji budu u hladnim, plavim nijansama. Ukoliko ste iskreni ljubitelj plave boje, predlog je čak i da zid obojite ovom bojom.
Jedna od najvećih prednosti komoda DUERO je što se uklapaju u bilo koju prostoriju u vašem domu, pa tako mogu biti deo dnevne, spavaće, dečije sobe, ali i hodnika ili bilo kog drugog ambijenta. Najvažnije je da definišete stil koji želite da ostvarite, izaberete vašu novu omiljenu komodu, pronađete joj pravo mesto, a ona će se automatski lako uklopiti u ostatak prostora i istovremeno vam pružiti dovoljno mesta da spakujete sve što želite.