BEOGRAD – Uspeli smo da integrišemo svu pamet i inženjersku snagu koju imamo u ovaj projekat i približavamo se samom kraju brze pruge Beograd – Novi Sad kao prvog dela budućeg koridora od Beograda do Budimpešte, istakao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom današnje posete radova u železničkoj stanici Zemun na deonici brze pruge Beograd Centar – Stara Pazova.

Momirović je obilasku radova sa rukovodiocem projekta stručnog nadzora Jankom Kovljenićem razgovarao o trenutnom stanju u izgradnji ove deonice, koja je maksimalno ubrzana kako bi se završila u datom roku.

“Mehanizacija je ključna, ušli smo u elektro radove i sigurnosne radove, imali smo priliku da vidimo kako se završavaju građevinski radovi ovde i stanica napreduje dobro kao i svih šest stanica na ovoj trasi od Beograda do Novog Sada”, rekao je Momirović.

Kovljanić je napomenuo da je u poslednjim mesecima izvršeno značajno ubrzanje radova koji dobro napreduju, uz određene probleme koji se uspešno prevazilaze.

RTV

Foto: gov.rs