Od oktobra master iz veštačke inteligencije na fakultetima u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu

BEOGRAD – Od 1. oktobra na fakultetima u Srbiji počinju prvi studijski master programi iz oblasti veštačke inteligencije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

U pitanju su Fakultet tehničkih nauka i Prirodno-matematički u Novom Sadu, Univerzitet u Kragujevcu i PMF u Nišu. Državna sekretarka Ministarstva prosvete Marijana Dukić Mijatović rekla je za Tanjug da je to rezultat aktivnosti koje je resorno ministarstvo imalo tokom prošle godine, kada je raspisan javni poziv.

Pozvala je sve fakultete koji realizuju studijske programe iz oblasti računarskih nauka, elektrotehnike i računarskog inženjerstva, kako na osnovnim tako i master studijama, da se jave na javni poziv koji je i ove godine raspisan, jer je, napominje, izdvojeno tri miliona dinara za akreditacije dva master studijska programa iz oblasti veštačke inteligencije.

Krajnji rok je 24. septembar, navodi Dukić Mijatovićeva i naglašava da je osnovan i najmlađi institut u Srbiji za oblast veštačke inteligencije koji je počeo da radi u Novom Sadu.

“Mislimo da ćemo sa našim stručnjacima i mladima svi zajedno ostvariti veliki uspeh”, rekla je državna sekretarka.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *