BEOGRAD – Bilo da okupljate porodicu ili prijatelje, jedna od prostorija u kojoj ćete prilikom obedovanja, ali i druženja, provesti dosta vremena jeste trpezarija. Upravo zbog toga, važno je urediti je tako da bude prijatan ambijent za sve koji u njoj borave.

Ono što uvek može doprineti prijatnoj atmosferi svakog ambijenta, jeste nameštaj u njemu, pa je to slučaj i sa trpezarijom. Glavni elementi ove prostorije su trpezarijski sto, kod kog treba obratiti pažnju na njegovu ploču i završnu obradu, kao i trpezarijske stolice, kod kojih su najbitniji dizajn i udobnost. Savet je da materijal i okvir trpezarijskih stolica budu uklopljeni sa ostatkom dekoracije u trpezariji, a važno je obratiti pažnju na dimenziju trpezarijskog stola, kao i same stolice, da biste maksimalno iskoristili celokupan prostor.

Kada na raspolaganju imate beskrajne mogućnosti, izbor savršenih trpezarijskih stolica za vaš dom može biti prilično skup i zahtevan zadatak, međutim, u nastavku vam predstavljamo nekoliko stilova trpezarijskih stolica koje će se lako uklopiti sa vašom idealnom trpezarijom.

Lako uklopive plastične stolice

Stolice sa plastikom imaju mnogo prednosti u odnosu na ostale, jer pored toga što su lagane, otporne na vodu i lako prenosive, one su i moderne, pa ih možete koristiti kako za trpezarijski prostor, tako i kao dodatak baštenskom nameštaju.

Trpezarijkse stolice PS-802 u kombinaciji drveta i plastike, koje možete birati u crnoj i beloj boji, omogućavaju kombinaciju stilova, a uz njih bi se odlično uklopio i trpezarijski sto OSCAR TS 160×90.

Minimalističke stolice

Izvanredan minimalističkih dizajn i savršenu ergonomiju možete pronaći kod trpezarijske stolice NF-901A, koja je dostupna u crnoj i beloj boji. Ukoliko želite prozračnost i vizuelni efekat prostranosti, uz stolice možete uklopiti trpezarijski sto DOMUS 135×80, u kombinaciji belog i beton dekora.

Drvene stolice

Ako volite drvene komade nameštaja, odličan izbor je trpezarijski sto M21F, sa kojim se savršeno kombinuju trpezarijske stolice G504. Prednost ovih stolica je i što se uklapaju kako uz skandinavski, tako i retro stil, a istovremeno pružaju i izuzetnu udobnost i ostavljaju utisak neprolaznog, bez obzira na stil uređenja doma. U ovakav ambijent zelene biljke mogu uneti pravu svežinu i dodatno oplemeniti prostor.

Moderne stolice

Ako se odlučite za moderan ambijent, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju elegantne trpezarijske stolice KRIS u zelenom štofu, koje čine  spoj udobnosti i savremenog dizajna. Posebnu estetsku privlačnost oslikava njihova forma, a štof doprinosi estetici, kao i uklapanju u industrijski stil. Konstrukcija nogara ovih stolica je dijagonalna, što ističe fokus prostorne dinamike, a prigušena zelena boja ravnotežu prostora. Savremeni i atraktivni dizajn trpezarijskog stola DARLING bi se savršeno uklopio uz ceo ambijent, pa ukoliko se odlučite za njega, sigurno nećete pogrešiti.

Nakon naših saveta i ideja, nadamo se da ćete među ponuđenim modelima pronaći baš one koje odgovaraju vašem ukusu, a da će se uz to probuditi i nova energija same trpezarije koja će prijati svim njenim posetiocima.