NOVI SAD – Kapije Egzit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi otvorene su zvanično večeras u 19 časova, a prvi posetioci stigli su i nekoliko sati ranije. Ljubitelji muzike i medijski radnici došli su iz čak 70 zemalja, a najviše njih iz Nemačke i Francuske. Egzitaši, kako kažu, jedva su dočekali da ponovo uživaju na Petrovaradinskoj tvrđavi iako je broj bina ove godine, zbog korona virusa, gotovo prepolovljen.

Nadaju se odličnoj atmosferi i dobroj energiji koja već vlada Novim Sadom, a mnogi od njih ostaće sva četiri dana u najvećem gradu Vojvodine. Na glavnoj bini prvi nastupi posvećeni su domaćim izvođačima i to Senidi, Nemom Pesniku, Hladnom Pivu, a posle ponoći festival bi zvanično, uz tradicionalni vatromet, trebalo da otvori DJ Snake.

Na jednom od najposećenijih stejdževa, Fusion bini, naći će se i Sajsi MC, Marko Louis, Fran Palermo, dok će prve noći na čuvenoj Dance Areni publiku zabavljati i Charlotte De Witte. Iz organizacije festivala kažu da su prvi utisci veoma pozitivni, da za sada sve protiče u najboljem redu, a da najveću posećenost očekuju trećeg dana kao i ranijih godina. Po proceni organizatora, kroz Egzitovu kapiju, za jedno veče trebalo bi da prođe oko 40.000 ljudi, što je samo za 10.000 manje u odnosu na prethodne godine.

Tanjug, RTV