Paraolimpijci: Sportska bajka zvana Neos

NOVI SAD – Sve se poklopilo – mladost, vizija nekog novog, drugačijeg rada i uspesi. Najmlađi stonoteniski klub osoba sa invaliditetom u našoj zemlji „Neos” u Novom Sadu, u prvoj godini svog postojanja, u svojim redovima ima dvoje učesnika predstojećih paraolimpijskih igara u Tokiju.
Aktuelna vicešampionka Evrope Ana Prvulović u „K:2” novo je ime u našoj više nego uspešnoj stonoteniskoj paraolimpijskoj reprezentaciji. U zamahu je i neće biti iznenađenje ako se iz Tokija vrati sa odličjem.

Veliku radost klubu priredio je dvadesetogodišnuji takmičar Novosađana, reprezentativac BiH Haris Eminović u „K:6” koji je ostavio sjajan utisak na proteklom kvalifikacionom turniru u slovenačkom Laškom koji je zbog toga dobio vajld kartu pa će takođe otputovati u Tokio.

„Ne možemo da vam opišemo koliko smo srećni zbog toga. Želimo da Ana otputuje na paraolimpijske igre bez pritisaka. Očekujemo od nje pre svega dobar nastup. U dobroj je formi i uz dobar žreb mogla bi i do odličja.

Kod našeg Harija tim učešćem je počela jedna lepa i bajkovita sportska priča. Mlad je, biće mu ovo jedno veliko iskustvo. Njegovo vreme tek dolaziˮ kaže predsednik kluba, naš stonoteniski internacionalac Nikola Popov.

Osim Popova, u mladom i poletnom stručnom kadru novosadskog „Neosaˮ su još i provereni reprezentativni trener Srđan Tomičić, Marko Todorović i Jovan Jockov, naš juniorski reprezentativac koji je izvrstan sparing partner i konsultant.

Osim pomenutih paraolimpijaca, u timu je mlada i izuzetno talentovana Željana Ristić. Željana se takmiči u kategoriji „K:1ˮ u kojoj je trenutno mali broj takmičarki i, kako kaže naš sagovornik, to je idealan trenutak da se sa njom ozbiljnije radi i ostvari međunarodni rezultat.

Očigledno, praktičan personalni rad naših zdravih i iskusnih superligaških igrača sa kolegama sa invaliditetom, urodio je plodom.

Teksti i foto: RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *