PODGORICA – Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je danas medijske napise da je smenjen sa tog mesta i poručio da “nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od nadležnih ckvenih institucija.
Otac Perović je u izjavi za Radio Svetigoru demantovao, kako je naveo, sve “medijske spletke” i plasiranje neistina u vezi sa radom ove školske ustanove u Crnoj Gori – i škole i rektorove službe u njoj.

“Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: “Neka nam je svima Bog na pomoći”, naveo je, između ostalog, Perović.

Tanjug

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska