ZVEČAN – Predsednik Aleksandar Vučić proglašen je danas za počasnog građanina Zvečana, a ključeve grada u njegovo ime primio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine. Vučić je za počasnog građanina proglašen zbog zalaganja za očuvanje Kosovo i Metohiju i brojna ulaganja u pokrajinu, posebno Zvečan.
Petković je pročitao pismo predsednika Srbije, koji je poručio da će se, dokle god se njegova reč i volja budu uvažavali, sa Zvečana vijoriti samo zastava srpske trobojke, jer ako Zvečan nije Srbija – šta je onda Srbija.

“Kada se dugo bavite politikom, naučite da su nagrade i priznanja veoma često ceremonijalnog karaktera. Za mene, međutim, ona imaju posebnu vrednost i težinu kada dolaze kao potvrda onoga što činimo za naš narod, gradeći Srbiju budućnosti”, naveo je Vučić u pismu, prenosi Kosovo onlajn.
Kako je istakao, sve što se danas radi i gradi, svaki kamen utkan u “Sunčanu dolinu”, svaka cigla na kojoj je podugnuta “Rajska banja” ili jedna od brojnih novih stambenih zgrada za mlade bračne parove i povratnike, jesu naš temelj za budućnost na ovim prostorima.
Vučić je naveo da se nada da će neke još nerođene generacije, kada se zagledaju u prošlost, moći da kažu da je ta bogata, uspešna i mnogoljudna Srbija u kojoj žive, postala moguća u vreme našeg pokoljenja i da je rođena upravo u našem trudu, mudrosti, hrabrosti i dalekovidosti.
“Vaše priznanje, počast od ljudi koji su čuvari onoga što je našem narodu najsvetije, jeste nešto što mora da se zasluži i što se ne dobija kao prigodan poklon”, poručio je Vučić.
Predsednik je istakao da svi Srbi duhovnu kolevku imaju na Kosovu i Metohiji, ali imati mogućnost da kažete da ste zaista sa Kosova i Metohije vrednije je od najvrednijeg odlikovanja i lente.
“Hvala vam braćo i sestre, a od danas mogu da kažem i drage komšije, na tome što ste me učinili građaninom ponosnog i tvrdog Zvečana, trudeći se svakim novim danom da budem dostojan časti koju ste mi ukazali”, rekao je Vučić.

Tanjug