Produžen rok za prijavu na NIS-ov konkurs “Zajednici zajedno”

BEOGRAD – Rok za prijavu projekata na konkurs programa „Zajednici zajedno 2021“ produžen do 6. avgusta 2021. godine zbog velikog interesovanja, obaveštavaju iz ove kompanije. Pravo na prijavljivanje imaju ustanove kulture, predškolske, školske i visokoškolske institucije, sportske, zdravstvene i mešovito kulturno-sportsko-rekreativne organizacije osnovane od strane lokalnih samopurava, kao i udruženja građana koja u oblasti ostvarivanja ciljeva imaju i zaštitu životne sredine.

Konkursom „Zajednici zajedno 2021“ obuhvaćeno je 12 partnerskih gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Kompanija NIS je izdvojila sredstva u iznosu od 107,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje zaštite životne sredine u partnerskim gradovima i opštinama kroz uvođenje sistema solarnog napajanja i osvetljenja, zamenu kotlova, uređenje javnih gradskih parkova i parkovskih površina, sadnju autohtonih vrsti biljaka, postavljanje inovativnih ekoloških parkovskih elemenata, solarno osvetljenje parka, postavljanje reciklažnih kanti i kontejnera.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *