Putin: Budućnost avijacije dronovi, robotizovani sistemi, AI…

ŽUKOVSKI – Dronovi, robotizovani sistemi i veštačka inteligencija su područja za budući razvoj avijacije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin povodom otvaranja Međunarodnog avio-kosmičkog salona (MAKS 2021) u mestu Žukovski kraj Moskve.
“MAKS gleda u budućnost. A budućnost leži u bespilotnoj letelici i robotizovanim sistemima, kao i u primeni veštačke inteligencije u vazduhoplovstvu”, izjavio je ruski predsednik, a prenosi agencija TAS S.

Naveo je da ruske vlasti proaktivno rade na tome da mlade profesionalce dovedu u vazduhoplovni sektor. Putin je naglasio da će proizvodnja bezbedne, efikasne i moderne opreme omogućiti Rusiji da ojača vodeće pozicije u vazduhoplovnom sektoru.

“Uveren sam da će moderna, efikasna i bezbedna oprema ruske proizvodnje pomoći domaćim avio-kompanijama da zadovolje rastuću potražnju za letovima i da zadrže pristojno mesto na globalnom tržištu, čime će se učvrstiti pozicija Rusije kao jednog od priznatih lidera u vazduhoplovnoj industriji”, primetio je Putin.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *