Spajanje biznisa Japana i Srbije uz čari japanske kuhinje  

BEOGRAD – Japanska poslovna alijansa u Srbiji je u Sakura Parku u Beogradu priredila nesvakidašnje druženje uz predstavljanje specijaliteta japanske gastronomije.

Brojnim zvanicama iz privrednog i javnog života čuveni japanski specijalitet sa roštilja, Jakitori, pripremao je šef kuhinje japanske ambasade gospodin Otsuka, što je i prvi put da ovaj majstor priprema nesvakidašnje japanske ukuse za javnost u Srbiji.

,,Pored spajanja biznisa Japana i Srbije, JBAS aktivno promoviše i japansku kulturu u našoj zemlji, čiji je gastronomija sastavni deo. Zahvalni smo Nj.E. ambasadoru Japana Takahiku Katsumati i osoblju ambasade Japana koji su nam danas omogućili ovaj izvanredan kulinarski doživljaj“, izjavio je Goran Pekez, predsednik Japanske poslovne alijanse u Srbiji.

Ovo je istovremeno i prvo predstavljanje Japana u Sakura parku na Novom Beogradu, jedinstvenom prostoru u kom su stabla japanske trešnje u vidu olimpijskih krugova posađena u aprilu 2021. godine u znak večnog prijateljstva dve države, a koji su gradu Beogradu donirale članice JBAS – a.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *