Vučević: Preneo sam poruku predsednika Vučića da je Srbija spremna da pomogne opštinama i gradovima u Crnoj Gori u projektima

NOVI SAD – Prilikom nedavne posete Crnoj Gori preneo sam poruku predsednika Vučića da je Srbija spremna da, u skladu sa međunarodnim pravom i međudržavnim ugovorima, pomogne u najvažnijim investicijama i projektima za ove gradove i opštine. Da razvoj tih opština i gradova finansiramo kao što smo radili i u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
“Želemo da im pružimo ruku podrške i saradnje po projektima koji su opredeljeni od strane njihovih opština. Regonalna saradnja je jako bitna i ne treba da bude svađa i tržavica, već da zajednički delujemo”, ističe Vučević.

Oko nekih stvari možemo da se složimo oko nekih ne, ali važno je, na primer, da rekonstruišemo najstariju školu u Tivtu iz 18. veka ili napravimo novo obdanište u Budvi. Rad na zajedničkim projektima je upravo poruka predsednika Vučića. I ne isključujemo pomoć nijednoj opštini u Crnoj Gori, iako nam je lakše da komuniciramo sa onima koji žele sa nama da razgovaraju, navodi Vučević na svom Instagram profilu.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *