BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na deonici auto-puta Surčin-Beograd od Surčina do Novog Beograda, a tom prilikom izrazio je uverenje da će sve biti završeno u roku, odnosno do oktobra iduće godine. Deonica od Surčina do Novog Beograda, koja pripada putu koji je nastavak auto-puta “Miloš Veliki”, dugačka je nešto manje od osam kilometara, ali, kako je istakao Momirović, veoma je zahtevna i potrebno je da se puno zemljišta ekspropriše.

“Zadovoljan sam, nisam očekivao da ćemo ovoliko odmaći, kada sam pričao sa glavnim inženjerom Nemanjom Mutićem rekao mi je koji su sve izazovi sa kojima se suočavaju, ali uveren sam da ćemo postići dinamiku i da ćemo stići sve da završimo do oktobra 2022. godine”, kazao je Momirović novinarima nakon obilaska deonice.

On je istakao da radnici koji rade na toj deonici, ali i na gradilištima poput Moravskog koridora, zatim puteva Preljina – Požega, Kuzmin – Sremska Rača, Novi Pazar – Tutin, na rekonstrukciji svih puteva, rade i danas, u nedelju, na temperaturi iznad 35 stepeni Celzijusovih.

Tanjug