NOVI SAD – Bokserski klub Vojvodina počeo je pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu. Prve u salu ušle su najtelontovanije školarke koje su na završnim pripremama naše reprezentacije.audio icon
One se pod komandom selektora Dragana Vasiljevića Durunge sa najtalentovanijim vršnjakinjama iz cele Srbije priremaju za evropski šampionat za školarce koji će biti održan u Sarajevu od 10. do 21. avgusta.

U sastavu reprezentacije Srbije u Sarajevo na Prvenstvo Evrope za školarce će otputovati i dve članice Bokserskog kluba Vojvodina, Sofija Grubešić u kategoriji do 52 kilograma i Saša Berklović u kategoriji bokserki do 48 kilograma. One će u reprezentativnom dresu pokušati da nastave tradiciju osvajanja medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja klupskih drugarica juniorki Dragane Jovanović, Anđele Ilić i Željane Amidžić:

„U ovoj sezoni je najvažnije da nastavimo kontinutet rada iz prethodnih godina jer uvek neko od naših boksera i bokserski u mlađim uzrasnim kategorijama učestvuje na evropskim šampionatima i što je navažnije, donose odličja.

Verujemo da će i na predstojećem kontinentalnom šampionatu u Sarajevu bokserke Vojvodine na najlepši način predstavljati klub i svoju zemlju. Rukovodstvo kluba će biti u Sarajevu i na taj način im pružiti maksimalnu podršku“ kaže predsednik Bokserskog kluba Vojvodina Milan Kozomora.

Naše ekipno prvenstvo u boksu je skoro okončano, šampion je Bokserski klub Sombor. Novosađani su nastupali sa najmlađom ekipom u šampionatu. Odluka kluba je bila da se da šansa najtalentovanijim bokserima iz sopstvene škole boksa.

„Nismo ni očekivali neke posebne rezultate od naših mladih takmičara. Cilj nam je bio da se naši najtalentovaniji takmičari kroz ekipni šampionat kale i pripremaju za predstojeći Olimpijski ciklus u kojem bi trebalo da pokažu sav svoj talenat i ostvare zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni” rekao je Kozomora.

Krajem godine u Beogradu će biti održano Svetsko prvenstvo za boksere i bokserke do 23 godine, pa su i naše aktivnosti uslovljene potrebama naše reprezentacije. To nam je sada prioritet a nakon toga ćemo se fokusirati na naša domaća seniorska takmičenja“ predočava strategiju rada Novosađana Milan Kozomora.

U bokserskoj sali Sportskog i poslovnog centra Vojvodina radi se u dve smene. Intersovanje za ovu „plemenitu veštinu“ iz godine u godinu je sve veće pa u klubu trenutno boks aktivno vežba više od pedeset devojčica i dečaka.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Foto: RTV